Sosyal Medya

Güncel

Reyhanlı’da bir asker şehit

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınır bölgesinde nöbet tutan asker, Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu.



Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınır bölgesinde nöbet tutan bir asker, Suriye tarafından açılan ateÅŸ sonucu ÅŸehit oldu. Hatay ValiliÄŸi, Suriye tarafından görüntü alındığı bilgisi üzerine devriyeye çıkan karakol komutanı ile bir ere ateÅŸ açıldığını açıkladı. Valilik, olayda yaralanan 1994 doÄŸumlu Piyade Er Gökhan Çakır'ın kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak ÅŸehit olduÄŸunu belirtti.

Angajman kuralları gereÄŸi merminin geldiÄŸi tarafa misliyle karşılık verildiÄŸini bildiren Hatay ValiliÄŸi’nin yazılı açıklaması ÅŸöyle:

“10 Eylül 2015 PerÅŸembe günü saat 02.00 sıralarında Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına baÄŸlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolunda görevli personelin bulunduÄŸu nöbet mevziisinden, Suriye tarafında bir görüntü alındığı bilgisi karakola bildirilmiÅŸtir. Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyulmuÅŸ ve 1994 doÄŸumlu Piyade Er Gökhan Çakır yaralanmıştır.

AteÅŸ edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verilmiÅŸ, olay yerine çağırılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesine sevk edilmiÅŸtir. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak ÅŸehit olmuÅŸtur. Åžehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve baÅŸsaÄŸlığı dileriz.”

Çakır'ın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. DHA, Gökhan Çakır'ın MuÅŸ nüfusuna kayıtlı olduÄŸunu ve ailesinin Ä°zmir'de oturduÄŸunu bildirdi.

 

 

 

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.